06 422 57 269

SNEL - PERFECT - RELAX

Get Adobe Flash player

Vanaf 16,5 jaar starten met rijlessen

Je kunt nu al vanaf 16,5 jaar gaan lessen. Dan kun je zodra je 17 bent al op examen!   

>2todrive

Tot je 18e rijden onder begeleiding van een coach.

1 November 2011 is de proef 2toDrive (begeleid rijden) van start gegaan. Jongeren kunnen nu al met 16,5 jaar rijlessen nemen en vanaf 17 jaar hun rijbewijs halen. Tot hun 18e jaar rijden ze onder begeleiding van een coach.

Jongeren mogen nu al vanaf 16,5 jaar rijlessen gaan nemen, zodat zij, zodra zij 17 jaar zijn, op examen kunnen. Je theorie kun je al behalen vanaf je 16e jaar en is vanaf het halen van het theorie certificaat 1,5 jaar geldig. Dat was voorheen 1 jaar.

Het doel van 2toDrive is een lager ongevalsrisico onder jonge bestuurders. In Duitsland is de proef al een aantal jaren bezig en is het resultaat daarvan is 30% minder ongevallen en 20% minder overtredingen onder de beginnende bestuurders.

·        Je moet woonachtig zijn in Nederland.

·        Ben jij 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie-examen.

·        Vanaf 16,5 jaar mag je gaan rijlessen.

·        Als je 17 jaar bent geworden mag je rijexamen doen.

·        Heb je je rijbewijs gehaald? Dan kun je tot je 18de in de auto rijden samen met je coach.

·        Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op.

De exameneisen zijn dezelfde als die van het huidige rijexamen. Als je slaagt, krijgt je ook een gewoon rijbewijs. Dit rijbewijs kan in Nederland worden gebruikt, maar niet in het Caribische deel van het Koninkrijk. Het rijbewijs geldt niet in het buitenland totdat je 18 jaar bent. Als je meedoet aan 2toDrive en je rijbewijs wilt aanvragen, heb je daarnaast een begeleiderspas nodig. Deze pas mag je aanvragen vanaf 16,5 jaar. De kosten voor de aanvraag van de pas bedragen €35,70. Meer informatie? Klik dan op het 2toDrive logo. 

2todrive

 

Beoordelingen over deze rijschool